Monthly Archives: Září 2012

Pentagon tvrdí, že Sýrie přesunula chemické zbraně

[ hana-code-insert ] ‚flattr‘ is not found

Syrská vláda mohla přesunout některé ze svých chemických zbraní na svou ochranu proti povstaleckým silám, řekl v pátek na tiskové konferenci americký ministr obrany Leon Panetta.

Zatímco některé zbraně byly přesunuty do míst neznámých americké špionáži, tak Panetta řekl, že hlavní úložiště zůstalo bezpečné a pod vládní kontrolou.

„Dostali jsme špionážní informaci, že došlo k pohybu. Kde přesně a co se přihodilo, nevíme,“ řekl ministr obrany novinářům v Pentagonu. „Nemám žádné konkrétní informace o opozici, zda je získala, nebo ne, nebo jen část z nich, ani to, co se přesně přihodilo.“
Read more on Pentagon tvrdí, že Sýrie přesunula chemické zbraně…

Vědci objevili kometu, která by mohla narazit do slunce v roce 2013

[ hana-code-insert ] ‚flattr‘ is not found

Astronomové jsou na nohou kvůli spekulacím o nově objevené kometě C/2012 S1 (Ison). V současné době se nachází až za oběžnou dráhu Jupitera, ale kometa Ison směřuje směrem ke Slunci, se kterým by se mohla setkat příští rok.

V listopadu 2013 bude prolétat méně než 0,012 AU (1 800 000 km) od slunečního povrchu. Kometa bude poté viditelná pouhým okem, avšak její osud je zatím neznámý.

Read more on Vědci objevili kometu, která by mohla narazit do slunce v roce 2013…

Proč jsou na světě problémy?

[ hana-code-insert ] ‚flattr‘ is not found

„Problémy ve světě vyplývají z toho, že jsou inteligentní lidé plní pochybností, zatímco hlupáci mají sebedůvěry na rozdávání.“ – Charles Bukowski

Read more on Proč jsou na světě problémy?…

Demokracie v troskách: Madridská policie střílí gumové projektily do tisíců lidí, kteří obklíčili španělský kongres (FOTO, VIDEO)

[ hana-code-insert ] ‚flattr‘ is not found

Madridská pořádkové policie vyčistila náměstí Plaza de Neptune od demonstrantů, asi 200 důstojníků zajistilo okolní bloky. Nejméně 60 lidí bylo zraněno a 26 zatčeno, policie použila obušky a gumové projektily k rozehnání davu.

Read more on Demokracie v troskách: Madridská policie střílí gumové projektily do tisíců lidí, kteří obklíčili španělský kongres (FOTO, VIDEO)…

Zástupce starosty v Číně nařídil přejet protestujícího parním válcem

[ hana-code-insert ] ‚flattr‘ is not found

Vesničan v severní Číně se snažil odolat nucenému přesídlení vládou tím, že zůstane na svém pozemku, ale byl brutálně rozdrcen k smrti parním válcem na příkaz čínského vládního úředníka.

Read more on Zástupce starosty v Číně nařídil přejet protestujícího parním válcem…

Použití mobilu během těhotenství způsobuje poruchy chování dětí

[ hana-code-insert ] ‚flattr‘ is not found

(Free Pub) Nastávající maminky by měli zvětšit vzdálenost mezi svým nenarozeným dítětem a mobilním telefonem. Yale School of Medicine zveřejnila studii o účincích radiofrekvenční radiace na plody myší. Výzkumníci tvrdí, že by pro těhotné ženy bylo rozumné zmenšit vystavení miminek vší bezdrátové komunikaci, protože používání takových zařízení by mohlo vést u dítěte k poruchám chování.

Read more on Použití mobilu během těhotenství způsobuje poruchy chování dětí…

V případě války Írán zaútočí na americké základny

[ hana-code-insert ] ‚flattr‘ is not found

Íránští představitelé tvrdí, že se nebojí hrozeb izraelského vojenského útoku zaměřeného na jejich údajný program jaderných zbraní, ale vyšší důstojník revolučních gard říká, že by takový útok odůvodnil odvetná opatření proti americkým vojenským základnám.

Read more on V případě války Írán zaútočí na americké základny…

Silný výbuch v tureckém městě Tunceli, mluví se o sedmi zabitých

[ hana-code-insert ] ‚flattr‘ is not found

Nejméně sedm vojáků možná zemřelo po silná exploze ve východotureckém městě Tunceli.

K výbuchu došlo, když obrněné policejní vozidlo projíždělo v úterý městem přibližně v 18:00 místního času.

Read more on Silný výbuch v tureckém městě Tunceli, mluví se o sedmi zabitých…

Japonsko použilo vodní děla proti tchaj-wanské flotile (FOTO)

[ hana-code-insert ] ‚flattr‘ is not found

Plavidla japonské pobřežní hlídky používají vodní děla ve snaze vytlačit tchaj-wanskou flotilu z místa, o kterém Tokio tvrdí, že jsou jeho výsostné vody, poblíž sporných ostrovů ve Východočínském moři.

Read more on Japonsko použilo vodní děla proti tchaj-wanské flotile (FOTO)…

SARS číslo 2? Objeven nový virus

[ hana-code-insert ] ‚flattr‘ is not found

Zástupci Světové zdravotnické organizace (WHO) jsou v pohotovosti po dvou potvrzených případech a jednom podezření případech nového viru ze stejné rodiny jako je SARS, který se objevil v Saúdské Arábii minulý týden. Lékaři sledují jakékoli známky možného šíření onemocnění.

Read more on SARS číslo 2? Objeven nový virus…

1 2 3 4 5 7 8