Kapsaicin z chilli papriček může pomoci předcházet obezitě

Chilli papričky, u kterých jsou známy protirakovinné vlastnosti, mohou také pomoci v boji proti obezitě, podle nového výzkumu zahrnujících myši z National Chung Hsing University na Tchaj-wanu. Chilli papričky jsou hlavním zdrojem kapsaicinu a u toho je nyní prokázáno, že brání tukovým buňkám (adipocytům) v růstu do zralých buněk.

– Výzkumníci říkají, že rané studie naznačují, že pojídání chilli papriček snižuje množství tuku v krvi.

– Efektivní hodnoty kapsaicinu dosahují lidé, kteří jí běžně thajskou nebo indickou stravu. Přesná dávka, o které se myslí, že je efektivní, se pohybuje mezi 8 a 25 mikromoly kapsaicinu za den.

Habanero jsou chilli papričky s nejvyšším obsahem kapsaicinu.

– Kapsaicin je spojován s bojem proti rakovině, protože podporuje přirozený cyklus programovaného buněčného úmrtí – apoptózy. Rakovinné buňky se brání apoptóze a při úspěchu převezmou tělo rakovinou.

– Vysoké dávky pálivých chilli papriček je spojováno se zvýšeným rizikem rakoviny žaludku.

– Kapsaicin je spojován se zabíjením rakoviny bez vedlejších efektů.

Překlad článku Capsaicin from chili peppers may help prevent obesity, weight gain
http://www.naturalnews.com/022185.html

2 Responses to Kapsaicin z chilli papriček může pomoci předcházet obezitě

  1. peter1 says:

    Už argument že pokusné myšky reagovali tak a tak je zavádzajúci, myši majú iný imunitný systém, – velká väčšina cicavcov si sama tvorí kyselinu L-askorbutovú podľa potreby (C vitamín)organizmu.Niesu odkázané na prísun c vitamínu v potrave. Človek a jeho vlastné obranné mechanizmy túto metabolickú vlastnosť pečene stratili, preto niesu myšky vhodným modelom pre porovnávanie, podobne ošípané, nemajú lymfatický systém vôbec, ako človek a tak dalej. Celá argumentácia pokrivkáva …

  2. LubanPupan says:

    Pokud chcete užívat kapsaicin v co největší míře a nechcete
    mít potíže při vyprazdňování můžete zkusit toto: do půl litru
    slivovice rozkrájejte celé čtyři kusy habanera i se seminky a nechte luhovat dva týdny.Pak stačí půl štamprle denné a máte v sobě kapsaicinu až až. A slivovice se jen dolévá.

Napsat komentář: peter1 Zrušit odpověď na komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *